top of page

איזה באסה, שוב לא זכיתי...



רציתי לדבר הפעם על כשלון (אי זכייה במכרז) ועל מה נדרש כדי לשפר את הסיכויים לזכייה באופן משמעותי בפעמים הבאות, רמז...... מתחיל באות ש.

גילוי נאות – ב 30 שנות עבודתי בממשלה במשרדים השונים ובתפקידים שונים, הגשתי מועמדות לכמה משרות, בחלקן זכיתי ובחלקן לא. תחושות הכישלון, האכזבה, הכעס, ההחמצה, התסכול, חוסר הצדק (שכחתי משהו...?) קשות ולא מתפוגגות כל כך מהר. גם כשכן, הן משאירות משקעים שהולכים איתנו.

לאור הנסיון שלי עם עשרות מועמדים, וכמענה לצורך ספציפי של אחד מהם, היה לי רעיון – לפרק את המכרז לרכיביו, ואז לראות איך אפשר לשפר במעט (או ביותר) בכל אחד מהרכיבים. המילה עליה רמזתי היא – שינוי, הרבה שינויים קטנים שמייצרים שינוי אחד גדול. ואחרי שהכנתי את הרשימה, חשבתי שכדאי לשתף את התובנות אליהן הגעתי והטיפים עם כולם.ן. אז, הנה היא, על קצה המזלג:

1.  קורות חיים - האם קורות החיים כתובים היטב? מדויק? בהלימה למשרה המבוקשת? אסתטיים? כיצד ניתן לשפר?

2.  ציוני מרכז הערכה - האם ניתן לשפר? מה ניתן לשנות? האם רכיב מסוים (למשל מבחנים אישיותיים ועוד) או הכל? האם ניתן לשפר את ההכנה בפעם הבאה? האם עברנו על דוח מרכז ההערכה בעיון וראינו במה היינו פחות טובים? האם נדע להסביר זאת אם נשאל?

3.  הערכת עובד מהשנתיים האחרונות – האם עברנו עליהן? ראינו את הציונים ואת המלל (נקודות לשיפור)? האם נדע להסביר היטב כשנשאל על ציון פחות טוב או הערה לשיפור מהממונה?

4.  המלצות של הממליצים שלנו – האם שוחחנו איתם מבעוד מועד? האם אנחנו יודעים שהם באמת ימליצו עלינו בפה מלא ולא "יורידו" לנו?

5.  שאלת הספר.י לי על עצמך - האם מדויק? רלוונטי למשרה? האם מתייחסת לרקע התעסוקתי, להשכלה ולפן האישי? האם משך ההצגה העצמית נכון? ארוך מדי ומייגע? קצר מדי ולא ממצה?

6.  נסיון מקצועי רלוונטי – האם יש לנו ניסיון כזה? אם כן - האם אנחנו מציגים אותו באופן הכי משכנע? אם לא - כיצד ניתן לגשר על הפער?

7.  השכלה והשתלמויות רלוונטיות – כנ"ל, האם יש, האם מוצגות נכון ואם לא, האם ניתן להשלים?

8.  שאלת סימולציה – האם נתנו את דעתנו איזה סוגי שאלות יכולות להשאל? האם למדנו וקראנו על התפקיד/משרד? האם שוחחנו עם גורמים רלוונטיים שיכולים לספק לנו מידע חשוב על התפקיד?

9.  שאלות "מתקילות" וגם נפוצות – האם התכוננו כראוי? למדנו ממכרזים קודמים בהם התמודדנו?

10. דוגמאות לקונפליקטים ולקשיים – האם חשבנו מבעוד מועד על דוגמאות לכל אחת מהשאלות שאשאל? האם הדוגמאות אכן טובות וממחישות?

11. הפתעות – כל מה שלא ניתן לצפות מראש... יחס לא אוהד מצד חברים בוועדת הבוחנים, "בלק אאוט", שאלות שלא חשבנו עליהן מראש ולא ממש יודעים איך לענות, מעבר לאנגלית תוך כדי הריאיון (רלוונטי למשרות מסוימות) ועוד.

12. הופעה, לבוש, שפת גוף וקול – האם באנו לבושים כראוי? מכובדים וייצוגיים? האם בשפת הגוף אנו משדרים ביטחון או הססנות? האם אנחנו מייצרים קשר עין עם חברי  הוועדה ומחייכים או משפילים מבט? קול ואינטונציה – האם נכונים? גבוה/נמוך, חלש/חזק? האם המוטיבציה שלנו ניכרת גם בהיבטים הלא מילוליים?





זהו לעת עתה... אני יכולה לומר בוודאות, מהניסיון המצטבר שלי ועשרות מועמדים שליוויתי, ששיפור בכל אחד מהפרמטרים, ככל שנדרש, יביא לשינוי. בהצלחה!

 

 

פוסטים אחרונים

הצג הכול

אז מה הייחוד שלי?

ניסיתי לבדוק כמה יועצים תעסוקתיים ויועצי קריירה יש, לא הצלחתי למצוא מספר מאומת אבל כנראה שמדובר באלפים. אז מה עושים כשצריך להסתייע ביועץ...

Comments


bottom of page