זה התחיל בישיבת צוות שבועית במשרד. תמר, עובדת בשירות המדינה כמנהלת אגף כבר עשר שנים, הציצה בפלפון וראתה שהגיע מייל מפתיע: זימון לוועדת בוחנים במכרז לתפקיד בכיר, אליו היא הגישה מועמדות כבר לפני חצי שנה..... כשישבה מול המסך עם הקפה ביד, לא ידעה אם לשמוח ולצהול על ההזדמנות או להיבהל מהמחשבה על הוועדה. ״איך מתכוננים לזה? מה הם בכלל רוצים לשמוע? אני חלודה לגמרי... ואם אכשל? ואם המכרז תפור? ואם לא אזכה וכולם יראו שנכשלתי ...? אולי פשוט עדיף לא לגשת ולהשאר כבר בתפקיד הזה עד הפנסיה...? היא המשיכה לבהות במסך ומצאה את עצמה בעיקר מוטרדת מכל השאלות. נשמע לך מוכר?...אולי גם לך יצא לשבת מול הזימון הזה ולהרגיש את אותן התחושות.
כמעט כל עובד ועובדת בשירות המדינה יפגשו בשלב מסוים את ועדת הבוחנים, כשיחליטו שהגיעה העת להעז, לנסות ולהתקדם לתפקיד משמעותי יותר, ניהולי, ועם שכר גבוה יותר. מצד אחד, זו ההזדמנות לפרוץ קדימה בקריירה, אך עבור רבים, זה גם החשש הגדול ביותר שלעיתים פשוט משתק.
אז איך מתכוננים?
הכנתי לכם מדריך תמציתי:
נתוני המכרזים: הצצה למספרים
בשנים האחרונות מתפרסמים בממוצע 7,000 – 8000 מכרזים (מסוגים שונים) בשנה למשרות בשירות המדינה, ומעל 140,000 מועמדים ניגשו אליהם בממוצע (הנתונים מ"מממ – כנסת" ומהמרכז להעסקת האזרח). במילים אחרות, על כל משרה יש כ-20 מועמדים בממוצע. הנתונים האלו מציירים תמונה ברורה: התחרות גדולה מאוד, גם בימים אלו בהם מספר המועמדים ירד ביחס לשנים אחרות, הסיכויים הסטטיסטים לזכות במשרה נעים לעיתים באיזור ה – 5%. אין ספק שרמת ההכנה (עומק ורוחב) מעלה משמעותית את סיכויי הזכייה במכרז.
למה להגיע לוועדה בלי הכנה זה כמו לקפוץ לבריכה בלי לדעת לשחות?
בואו נדבר ישירות: מי שמגיע לוועדת בוחנים ללא כל הכנה מוקדמת, סביר שיפגוש חוויה מלחיצה, יקטין משמעותית את סיכויי הזכייה ויישאר עם טעם של החמצה ומרמור על תוצאות הוועדה. כמו בכל תחום, גם כאן, הבסיס להצלחה הוא תכנון ובעיקר – הכנה יסודית ומדויקת.
שלבים חשובים בהכנה לוועדה:
למדו את תיאור התפקיד 🧐
קראו את הגדרת התפקיד בעיון רב. נסו להבין מה באמת מחפשים, פרקו משפטים למילים, כדי להבין מה בדיוק נדרש, איפה הניסיון המקצועי וההשכלה שלכם רלוונטיים ואיפה פחות.
מה רמת ההלימה בין קורות החיים שלכם לתנאי הסף? מהם האתגרים של התפקיד?
2. למדו על המשרה/הנושא/המשרד 🌐
עכשיו, אחרי שלמדתם היטב על התפקיד, חייבים ללמוד ולהכיר – את הנושא, המשרד, המבנה הארגוני,
נושאי הליבה בתפקיד, אתגרים ועדכונים חשובים בנושא. עשו את כל הבדיקות האפשריות – באתר המשרד,
בגוגל, בקבוצות ייעודיות, אל תניחו הנחות, אם משהו לא ברור – נסו לברר וזכרו שידע זה כח!
עדכון קורות החיים ✍️
עברו על קורות החיים, טייבו ודייקו כי זה המסמך הראשון שמונח בפני חברי וועדת המכרזים. ודאו שהמסמך מתכתב עם דרישות התפקיד, הציגו הישגים רלוונטיים, נתונים חשובים והתמקדו במה שרלוונטי. בזמנו העלתי פוסט על דגשים חשובים לקורות החיים, מוזמנים להתרענן, חשוב לזכור שזה חלון הראווה שלנו וכדאי מאוד שנאהב את הדמות המשתקפת ממנו. 🤴
עברו על כל המסמכים הרלוונטים 🔎
במכרזים רבים, יש ציוני מרכז הערכה – עברו עליהם וודאו שאין שם עיזים... כך גם לגבי הערכות עובד (במכרזים בינמשרדיים ופנימיים) – מהן הנקודות לשיפור שכתב לכם הממונה? האם זה משהו שיכול "להפיל, אתכם? חשבו איך מתמודדים עם שאלות בנושא תוך מתן מענה מכבד ולא מורח או שלילי.
תרגול שאלות ותשובות לוועדה 🏋️♂️
אחת הטעויות הנפוצות היא להיכנס לוועדה מתוך מחשבה ש״אני פשוט אהיה אני״. כדאי לתרגל תשובות לשאלות על הניסיון שלכם, תפקוד תחת לחץ ודרכי ההתמודדות שלכם עם אתגרים. בסוף, יש כ – 20 שאלות שדי חוזרות על עצמן. הכינו תשובות לכל השאלות, ובעיקר תנו את הדעת ותתעכבו על השאלות המתקילות יותר – ספרי לנו על אתגר שהיה לך, על פרויקט שלא הצליח, על תכונה שלילית שלך ועוד.
הצטיידו בדוגמאות 🛠️
לא די לתרגל שאלות ותשובות, חשוב להצטייד מבעוד מועד בדוגמאות. אם במכרז אתם מספרים שאתם יצירתיים למשל, הדגימו כיצד זה בא לידי ביטוי. כך גם באשר לדוגמאות של הצלחות וגם של משימות שלא צלחו, להתחיל להריץ בראש דוגמאות בזמן הוועדה... זה ממש מלחיץ ולא כל כך יעיל.
דברו עם גורמים רלוונטיים 📞
נסו לאתר גורמים רלוונטיים במשרד או בתפקידים מקבילים במשרדים אחר, הכוונה היא לא לשוחח עם חברי ועדת הבוחנים... שאלו חברים וקולגות, ובררו פרטים נוספים על התפקיד/האגף/המשרד/הנפשות הפועלות. אני באופן אישי, זכיתי במכרז חשוב בין היתר בעקבות מידע רלוונטי שהשגתי אודות המשרד לפני הוועדה, אל תתביישו!
הכנה רגשית ומנטלית 🧠
הופעה מול ועדת בוחנים עלולה להלחיץ גם את המועמדים המנוסים ביותר, במיוחד לאור העובדה שאתם כל כך רוצים את התפקיד והתכוננתם ממש טוב... עשו כל מה שיכול לסייע לכם להגיע במיטבכם – שינה טובה, חשיבה חיובית, שמירה על אופטימיות, ספורט, מדיטציה - כל מה שעובד לכם.
תגיעו אחרי ארוחת בוקר טובה וקחו מקדם זמן, שלא תאחרו חלילה...
העמקת ההכנה וטיובים 🎯
לאחר שיעורי הבית, הגיעה העת ל"חזרה גנרלית". עברו על הכל, חשבו מה נכון יותר לומר, מה חייב להיאמר, איך להתמודד עם כל השאלות – ספרילי על עצמך, למה לבחור בך, שאלת הסימולציה המקצועית, מהם האתגרים בתפקיד, מה תרצי להוסיף וכל יתר השאלות. 💡
הקדישו מחשבה ללבוש ולשפת הגוף 👗
כולם כבר יודעים שהרושם הראשוני שנוצר בדקה הראשונה (גג) מתבסס על שפת הגוף וגם על הלבוש. יש הבדל בין הקודים המקובלים בסקטורים השונים (הייטק ומגזר ממשלתי למשל) וגם בהתייחס לרמת בכירות המשרה. כלל האצבע אומר: להגיע לוועדה לבושים רמה אחת מעל ללבוש הנהוג כעובדים מן המניין. גם בנושא זה הרחבתי בפוסט נפרד, העקרונות המנחים הם סולידי ומוקפד, נקי ומגוהץ (כן! חייבים לגהץ את החולצה המכופתרת), מידתי, מכובד ומכבד, הולם ומותאם.
ומה לגבי סיכויי ההצלחה?
תהליך כזה, שעיקרו הכנה טובה ומעמיקה וידיעה שעשיתם כל שביכולתכם כדי להגיע באופן המיטבי לוועדת המכרזים", מחזק באופן משמעותי את הביטחון העצמי, תחושת המסוגלות, הכרה בחוזקות ושיפור ניכר ביכולות ההצגה העצמית. כל אילו, לא יסולו בפז וישמשו אתכם להמשך הדרך... 🎖️
סיכום: הדרך קדימה תלויה בך 💎
הוועדה הקרובה היא שלב חשוב בקריירה שלך והזדמנות אמיתית להתקדם ולהשפיע. השאלה היא: האם תגיעו מוכנים? האם תדעו להציג את עצמכם בצורה שתדגיש את הערך שלכם?
בסוף, זו הקריירה שלכם. אז איך תבחרו לעשות את הצעד הבא?
טבעי להתרגש לקראת ועדת בוחנים, ואם עדין לא ברור... אין תחליף להכנה מדוקדקת, שכוללת גם שיעורי בית ולימוד עצמי וגם שיוף ודיוק.
לכולנו נכונים אתגרים רבים, בתחומים שונים, על בסיס יומי. מודעות, הכנה ונכונות ליציאה מאזור הנוחות, הם שיעשו את ההבדל!
ואם לזקק הכל בשתי מילים – בחרתי במקצוענות ומיקוד!
Comentários